Image default
Actualitate

Orașul Țăndărei, păzit de armată pentru că locuitorii săi refuză izolarea. Sunt 800 de persoane întoarse din Germania, Franța Italia și Anglia

Orașul Țăndărei este păzit de armată, pentru că locuitorii întorși din Italia, Franța, Germania sau Anglia refuză să păstreze măsurile de izolare. Prefectul a solicitat instituirea carantinei totale în oraș, o decizie în acest sens fiind așteptată de la Departamentul pentru Situații de Urgență. Orașul este celebru pentru persoanele certate cu legea, și rețelele de trafic de carne vie ai căror șefi au scăpat nepedepsiți.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomița a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa, potrivit PsNews.

În judeţ erau confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane aflate în carantină, iar 2.429 în autoizolare, monitorizate la domiciliu.

Într-un singur cartier al orașului, numit Strachina, au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități, ieșind în oraș fără nicio problemă. Cei aproximativ 800 de localnici reveniți la Țăndărei din Anglia, Spania sau Germania sunt păziți de armată pentru a nu ieși din case, potrivit publicației locale Independent.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, a declarat pentru publicația Gura Ialomiței că cele patru decese înregistrate în comunitate au legătură epidemiologică:

“Avem 4 persoane decedate cu legătură epidemiologică stabilită de către DSP. Fac mențiunea că am solicitat de fiecare dată Direcției de Sănătate Publică să-mi spună care e situația în Țăndărei, având în vedere că e o localitate cu cetățeni care au revenit în țară la momentul acesta, într-un flux continuu. Totuși, înregistrăm aceste decese, ceea ce înseamnă că cetățenii din Țăndărei nu au respectat măsurile legale impuse de autorități, stabilindu-se prin aceste anchete că au avut contact direct”

Orașul Țăndărei a ajuns pe prima pagină a presei locale și internaționale după ce autoritățile din România și Marea Britanie au arestat zeci de localnici care au constituit un grup organizat. Acesta a traficat mii de copii romi în Occident, obligându-i să cerșească și să fure.

Related posts

Nelu Tătaru a spus ce va face dacă numărul infectărilor va ajunge către 4.000 pe zi

Constantinescu Gabriel

Clotilde Armand: „Vremea dezmăţului şi populismului bugetar din cel mai bogat sector al Capitalei a trecut”

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu, din nou la spital după leșinul de duminică. De ce l-au văzut medicii de la Spitalul Militar

1 comment

Încep revoltele în România?Poliția cumpără arme de 10 milioane de euro! - Lumea Politică 4 iunie 2020 at 10:09

[…] același week-end au avut loc incidente violente la Codlea, Hunedoara și în Județul Ilfov. La Țăndărei, pentru că poliția nu se putea impune a fost nevoie de intervenția armatei. Concomitent, la Paris, Bruxelles și Londra au avut […]

Reply

Leave a Comment