Image default
Actualitate

Ludovic Orban le-a transmis românilor din străinătate să nu vină acasă de Paște. Îi pot infecta pe cei dragi cu coronavirus

Ludovic Orban le-a transmis românilor din diaspora să nu vină în țară pentru sărbătorile de Paști, pentru că vor intra în carantină sau în cel mai bun caz vor ajunge în izolare timp de 14 zile alături de membrii familiei, pe care îi pot infecta cu noul cornavirus.

Potrivit premierului Ludovic Orban, aproximativ 250.000 de români au venit în ţară din diferite ţări ale lumii.

„Nu e un nou val. este o revenire constantă în ţară. Nu am datele exacte, dar din datele aproximative sunt 250.000 de români care au revenit în ţară, ceea ce înseamnă că orice altă revenire…. este aşteptat ca de sărbătorile de Paşte să fie o nouă revenire, dar le-am transmis şi ei ştiu foarte bine care sunt măsurile dispuse”, a declarat Orban la Digi24, joi seara, potrivit PsNews.

Ludovic Orban le-a transmis oamenilor că cei care vin din zona Roşie vor sta în carantină 14 zile, iar cei care vin din ţările din zona galbenă, vor fi izolaţi la domiciliu unde i-ar putea infecta pe cei dragi.

„În cazul în care vin dintr-o țară din zona roşie vor intra în carantină 14 zile, dacă vin din zona galbenă se dispune izolarea la domiciliu care e tot or formă de carantină, de asemenwa, pe o perioadă de 14 zile. Recomandarea mea e să vină doar dintr-un motiv foarte serios. este posibil că dacă intră într-o formă de izolare să nu poată să sărbătorească Paştele în condiții normale. Sfatul meu sincer e să nu vină, decât dacă au motive extrem de serioase. Dacă au fost expuşi, vor sta 14 zile în carantină și pe de altă parte îi expun pe cei dragi”, a declarat prim-ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis și alți oficiali au făcut apel, în repetate rânduri, ca românii să nu vină din străinătate către casă.

Related posts

Crăciunul trebuie sărbătorit cu „precauție” recomandă președintele Iohannis

Constantinescu Gabriel

Amânarea ratelor bancare va fi în vigoare până la sfârșitul anului 2020. Care sunt condițiile ca să fi păsuit de bancă

Constantinescu Gabriel

Ce spune Ludovic Orban despre o posibilă stare de urgență după alegerile parlamentare

Andrada Ionescu

Leave a Comment