Ordonanţa „Adio hârtii!” este în vigoare iar primele rezultate se văd la Ministerul Fondurilor Europene
Actualitate

Ordonanţa „Adio hârtii!” este în vigoare iar primele rezultate se văd la Ministerul Fondurilor Europene

Ordonanţa „Adio hârtii!” a fost adoptată de Guvern iar primul minister care o aplică este cel care a inițiat-o, adică Ministerul Fondurilor Europene. De la 1 iunie, toți angajații ministerului și ai agențiilor din subordine renunță la toate documentele tipărite în favoarea celor digitale.

„Am provocat o mică revoluţie realizând ceea ce trebuia făcut încă din 2014, şi anume să intrăm în normalitatea folosirii sistemului digital. De acum nu mai există cale de întoarcere la mecanismele greoaie pe care le urau atât de mult beneficiarii finanţărilor”, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, potrivit PsNews.

Ordonanţa „Adio hârtii!” înseamnă pentru cei 29.495 de utilizatori ai sistemului MySMIS drumuri mai puţine între Organismele Intermediare şi autorităţile de management, folosirea documentelor cu formate predefinite şi notificări în timp real asupra progresului proiectelor depuse.

„Economia semnificativă de timp şi transparenţa se referă în egală măsură şi la funcţionarii Ministerului Fondurilor Europene care pot automatiza operaţiunile repetitive şi chiar să scrie Ghidurile direct în sistem. Asigurarea pistelor de audit pentru toate fluxurile din ciclul de viaţă al proiectelor este un alt avantaj al implementării Ordonanţei propuse de ministrul Marcel Boloş. La nivelul ministerului faptul că toate informaţiile vor fi înregistrate electronic se traduce prin posibilitatea de a lua decizii rapide privind politica alocării fondurilor europene pe baza unei imagini de ansamblu. De altfel, la adresa www.fonduri-ue.ro/statistici se pot vedea în premieră şi transparent informaţii în timp real legate de absorbţia fondurilor europene în România” a precizat instituția, într-un comunicat.

Related posts

Un nou spital județean va fi construit la Sibiu

Alina Angelescu

Digitalizarea după criza provocată de coronavirus

Alina Angelescu

Contractele pentru fonduri europene și documentația vor fi încheiate în format digital, a anunțat ministrul Marcel Boloș

Constantinescu Gabriel

Cum a fost audiat ministrul Fondurilor Europene

Alina Angelescu

EXCLUSIV! OrlandoGate. Amantele care gestionează sute de milioane de euro au infectat România

Mircea Azar

1 comment

Contractele de finanțare pentru fonduri europene încheiate digital 19 iunie 2020 at 10:14

[…] inaugurăm partea de digitalizare pentru ceea ce înseamnă contractele de finanţare cu fonduri europene. Este dovada vie că, […]

Reply

Leave a Comment