Florin Cîțu anunță marea informatizare a serviciilor publice din România. Măsura a devenit obligatorie în contextul pandemiei actuale și a stării de urgență.  Prin digitalizare se urmărește limitarea interacțiunii umane. “Fără deplasări la ghișeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnătura electronică.” spune Florin Cîțu.

El spune că “Informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că foarte mulți profitau de pe urma birocrației.”, lucru remarcat și de cei care urmăresc pagina sa de Facebook.

Aceștia îi sugerează ministrului că procesul va fi unul greu și de durată. Comentariile la postarea lui Cîțu susțin digitalizarea. Cu toate acestea, utilizatorii sunt circumspecți. Ei cred că procesul va dura din cauza reticenței celor care lucrează în domeniu. Florin Cîțu anunță marea informatizare în contextul în care dosarul „cu șină” este indispensabil în prezent. Orice instituție solicită copii după acte, iar infrastructura tehnică este depreciată.

În ianuarie, Cîțu a cerut CSAT să se implice în informatizarea ANAF și a Ministerului de Finanțe. El dorea să declare proiectele ca fiind de importanță națională. „România nu mai are timp să stea cu acest sistem informatic al ANAF”, a declarat Florin Cîţu la emisiunea „În faţa ta” de la Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *