inutilii
Amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare pot fi plătite online

Amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare pot fi plătite de acum înainte și online, pe ghișeul.ro. Până acum, acest lucru nu era posibil și nici nu există obligativitatea achitării acestora până la finalul stării de urgență.

Amenzile merg direct către bugetul de stat, astfel că a fost creat un „flux” separat online, în colaborare cu ANAF, arată publicația PsNews.

Regândirea modului de plată a acestor amenzi a fost necesară întrucât acestea devin venit integral la bugetul de stat.

Amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare se pot plăti prin parcurgerea următorilor pași: accesarea paginii www.ghiseul.ro; selectarea secțiuni „Plateste Amenzi Ordonante Militare”; completarea formularului online cu datele solicitate; efectuarea plății prin completarea datelor cardului în pagina securizată a procesatorului de plăți.

„Menționăm că pentru acest tip de plăți a fost necesară crearea unui nou flux, în colaborare cu ANAF, deoarece sumele provenite din amenzile aplicate pentru acest tip de contravenții devin venit integral la bugetul de stat”, a arătat Guvernul, într-un comunicat.

ANAF a redus programul de lucru cu publicul, din cauza pandemiei de coronavirus. Sunt cinci ore și jumătate în fiecare zi în care te poți duce personal la un ghișeu sau la un inspector de la fisc, iar vinerea programul este și mai mic, de trei ore și jumătate.

Populația și reprezentanții firmelor vor avea acces la servicii în agențiile ANAF de luni până joi între orele 8.30 – 14.00, iar vineri între orele 8.30 – 12.00, potrivit unui ordin al președintelui ANAF, Mirela Călugăreanu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul