Școlile se deschid cel mai devreme la jumătatea lui mai. Ce se va întâmpla cu evaluarea națională și bacalaureatul
Actualitate

Școlile se redeschid cel mai devreme la jumătatea lui mai. Ce se va întâmpla cu evaluarea națională și bacalaureatul

Școlile se deschid cel mai devreme la încetarea stării de urgență, adică la jumătatea lunii mai, dar sub nici o formă anul școlar nu va fi înghețat, a reafirmat ministrul educației, Monica Anisie. Singura problemă aflată în discuție la minister o reprezintă examenele de evaluare națională și de bacalaureat, asupra cărora Anisie a anunțat că va lua o decizie în această săptămână.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat luni că va prelungi starea de urgență cu o lună, astfel că aceasta va fi valabilă până la 16 mai

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin la finalul stării de urgență din România.

”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie, potrivit Hotnews.

Ministrul educației a precizat că școlile se deschid la un moment decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență.

Monica Anisie a spus din nou, după declarațiile de săptămâna trecută, că în cursul acestei săptămâni va anunța măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora.

”Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări – Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a declarat pentru HotNews.ro Monica Anisie.

Ea a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu ceilalți miniștri ai Educației din țările Uniunii Europene, care vor discuta soluțiile la care s-au gândit.

Școlile au fost închise de la data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Related posts

Ministrul Educației, Monica Anisie: Orele să înceapă mai târziu după dezinsecția din școli

Constantinescu Gabriel

Prima zi de relaxare a adus trei accidente rutiere, după ce în ultimele două luni nu s-au mai produs

Constantinescu Gabriel

Înghețarea anului școlar nu este o soluție în criza coronavirusului, afirmă USR-PLUS. Care sunt măsurile propuse de alianță

Constantinescu Gabriel

Starea de urgență este în vigoare. Parlamentul a votat online decretul președintelui Klaus Iohannis

Constantinescu Gabriel

Ministrul Educației nu consideră necesară închiderea școlilor din cauza coronavirusului. Argumentele Monicăi Anisie

Constantinescu Gabriel

Amenzi de 117 milioane de euro date pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Marcel Vela vrea să folosească banii în sistemul de sănătate

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment