Parcul Liniei
Parc de 42.000 mp în Capitală!
Bucureștenii din cartierul Militari vor avea la dispoziție un nou spațiu pentru petrecerea timpului liber.
Este vorba despre un teren aflat în paragină, din zona Lujerului. Acolo va fi amenajat Parcul Liniei, spune primarul sectorului 6.
„Am promis ca voi identifica cât mai multe terenuri foste industriale din #Sectorul6 pe care le voi amenaja ca spații verzi de calitate, parcuri, locuri plăcute de petrecere a timpului liber! Acum, mă voi concentra pe obținerea unor terenuri în Prelungirea Ghencea (fostele Sere militare) și în Giulești, zona extinsă a Lacului Morii.
Am nevoie de sprijinul Guvernului și sunt sigur ca îl voi primi, pentru că acele terenuri îi aparțin. Da, tot verde, tot parcuri! Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6, locuri unde să petrecem timp liber de calitate, să nu ne mai trambalăm prin alte sectoare. Mulțumiri Ministerului Transporturilor și CFR Infrastructură pentru ca ne-am asociat și putem face lucruri faine pentru bucureșteni!”, a declarat Ciprian Ciucu.
În prima etapă, va fi amenajată o suprafață totală de 42.098 mp. Proiectul prevede o zonă de promenadă, care va costa 13.564.243 de lei, fără TVA.
Noul parc de 42.000 mp va include piste de biciclete, terenuri de baschet și skatepark. Totodată, vor exista hamace, fotolii tip puf, fântână drydeck, un loc de joacă pentru copii și un spațiu pentru câini. Calea ferată va fi încadrată peisagistic.
Arborii, arbuștii și plantele perene vor ocupa 5.000 mp din suprafața noului parc de 42.000 mp.
Lucrările la Parcul Liniei vor fi finalizate în 12 luni, iar perioada de garanție va fi de 48 de luni.
Până la sfârșitul anului, va începe și etapa a doua de amenajare. Aceasta va cuprinde aproximativ 25.000 mp și va continua spre Bd. Doina Cornea, fostul Vasile Milea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *