Părinții să se vaccineze, zice Cîmpeanu. Se tem să-și lase copiii la școală
Părinții să se vaccineze, zice Cîmpeanu. Se tem să-și lase copiii la școală

Părinții să se vaccineze. Părinții care se tem să-și lase copiii la școală ca să nu se infecteze ar face bine să se vaccineze. O dată cu bunicii, spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care spune că cel mai bun lucru pe care îl pot face părinții pentru copiii lor e să se imunizeze cât mai repede împotriva coronavirusului.

Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României”, spune Sorin Cîmpeanu, referindu-se la frica părinților de a-și lăsa copiii la școală în localitățile cu rată mare de infectare, unde instituțiile de învățământ vor rămâne, cel mai probabil, deschise.

Aș vrea să vă spun că regula de bază în legea Educației Naționale este prezența fizică la școală. Atât pentru învățământul de zi, cât și pentru învățământul seral.

Pe perioada stării de alertă și pe perioada stării de urgență se face o excepție. Această excepție nu beneficiază de o reglementare la nivel de lege. Pentru că o reglementare în lege, poate veni doar în urma evaluării, mai apoi autorizării, mai apoi acreditării formei de învățământ online.

Nu a existat niciodată în România evaluare și nici autorizare, nici acreditare pentru învățământ online. Este o situație de excepție pentru a nu induce blocaje în sistemul de educație.

Condițiile de protecție sanitară trebuie să fie respectate. Vom intesifica acțiunile de verificare în toate școlile din România. Numărul de copii în clase este mai mic decât era anul trecut. A intrat în vigoare legea prin care numărul maxim de copii în învățământul primar este de 25, în învățământul gimnazial – 29 în clasă, în învățământul liceal – 33 în clasă.

În școală se respectă regulile de distanțare mai bine decât în multe alte spații.

Nu putem spune că există o situație ideală, perfectă în orice școală. Dar trebuie să facem eforturi pentru ca această situație să fie cât mai bună în interesul stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice” a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi24.

Părinții să se vaccineze. Sorin Cîmpeanu a rugat părinții să nu trimit copii la școală dacă au simptome de COVID.

Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României.

Nu copiii sunt responsabili pentru starea de sănătate a părinților și bunicilor, ci invers. Copiii au nevoie de educație.

Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *