Parlamentarii care au trecut de la PSD la PNL au schimbat guvernul PSD
Parlamentarii care au trecut de la PSD la PNL au schimbat guvernul PSD

Parlamentarii care au trecut de la PSD la PNL au contribuit la schimbarea guvernului PSD, susține Raluca Turcan, Până la urmă, cine este fără de păcat? argumentează vicepremierul.

„Până la urmă cine este fără de păcat? Cine nu a greşit niciodată, mai ales când faci politică de mult timp?”, spune Turcan despre cei intraţi în PNL după ce au fost mult timp alături de PSD

Raluca Turcan a fost întrebată cum explică prezenţa pe listele de candidaţi ale PNL a unor parlamentari care în mandatul început în 2016 au contribuit, cu votul lor, la modificările legilor Justiţiei care au scos oameni în stradă.

Raluca Turcan a explicat înttr-o emisiune B1TV că fără aportul acestor oameni guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă nu ar fi putut fi schimbat, arată PS News.

„Eu aici nu pot să fiu ipocrită şi o să fac un exerciţiu de sinceritate şi sper să nu mă coste. Am fost lider de grup aproximativ trei ani de zile, am luptat în Parlament alături de colegii mei să mai menţinem justiţia în viaţă şi să nu fie cotropite instituţiile statului şi am avut un moment extrem de important. În care puţini au crezut, şi anume moţiunea de cenzură împotriva doamnei Dăncilă ca prim ministru. Câţi oameni dădeau şansa acelei moţiuni? Foarte puţini. Cum a reuşit să treacă această moţiune în condiţiile în care noi aveam 20% reprezentare în Parlament? Prin voturile unor oameni care nu au plecat într-un partid la putere, au mers pe mâna PNL-ului, în opoziţie fiind PNL-ul, într-un demers în care puţină lume credea. Aşadar, dacă noi am ajuns astăzi să nu avem PSD în Guvern, să nu avem o grămadă de incompetenţi în funcţii de decizie, am reuşit şi pentru că unii colegi de-ai mei parlamentari au ales să se dezică de către PSD şi eu lucrul acesta nu pot să-l şterg cu buretele şi nu pot să mint pentru că nu am fi fost aici”, a afirmat Raluca Turcan.

Turcan a mai susţinut că unii parlamentarii care acum şi-au găsit loc pe listele PNL după ce au susţinut demersurile PSD-ul condus de Liviu Dragnea sunt susţinuţi de filialele judeţene pe listele cărora candidează.

„Nu sunt mulţi. Şi, până la urmă, organizaţiile interne… Aceste liste au fost propuse de către organizaţiile judeţene unde s-au făcut evaluări în privinţa activităţii membrilor, a potenţialului de creştere, pentru că până la urmă un om, chiar şi dacă greşeşte, poate să fie convingător la el în comunitate. Dacă te duci şi spui: da, am greşit… Până la urmă cine este fără de păcat? Cine nu a greşit niciodată, mai ales când faci politică de mult timp?”, a adăugat Turcan.

Parlamentarii care au trecut de la PSD la PNL. Vicepremierul doreşte modificarea regulilor privind traseismul politic.

„Eu, personal, şi mulţi colegi de-ai mei vom lupta împotriva traseismului prin modificarea Constituţiei. Da, este un deziderat”, a mai spus Raluca Turcan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *