Deputatul Florin Iordache și-a depus candidatura la Consiliul Legislativ
Actualitate

Deputatul Florin Iordache vizează o funcție „comodă” după ce a rămas fără loc la parlamentare. Este favorit pentru postul de președinte al Consiliului Legislativ

Deputatul Florin Iordache și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Florin Iordache a recurs la asta, marți, după ce a pierdut locul de pe lista PSD la alegerile parlamentare.

Funcția, dacă va ajunge pe mâna lui Iordache, este însă extrem de „comodă”. Nu există un mandat definit într-o perioadă de timp și nici o procedură de revocare.

„Florin Iordache și-a depus candidatura (pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ – n.r.), după ce nu a mai prins un mandat de parlamentar”, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Iordache nu este singurul candidat la această funcție, dar este creditat cu șansele cele mai mari, au precizat sursele citate.

Ședința de plen în care se va vota cine va prelua funcția de președinte al Consiliului Legislativ este programată la ora 16:00, după ce depunerea candidaturilor a fost prelungită până marți, la ora 12:00.

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Deputatul Florin Iordache a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu. A demisionat după protestele împotriva OUG 13/2017.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Related posts

CCR a amânat decizia în cazul numirii lui Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

Andrada Ionescu

Valentin Păpușă

George Dumitrescu

Robert Negoiță candidează ca independent la alegerile locale. Mesajul tranșant către PSD al primarului sectorului 3

PSD nu va vota cabinetul Orban II. Ce strategie aplică la investitură

Constantinescu Gabriel

Consilierul Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, și-a dat demisia la o zi de la investitură

Constantinescu Gabriel

Decebal Făgădău demisionează din PSD, după ce a fost trimis în judecată de DNA: „Am aflat din presă”

Andrada Ionescu

2 comments

Recompensă PSD. Florin Iordache, autorul controversatei OUG 13, a câștigat șefia pe viață a Consiliului Legislativ - Lumea Politică 20 octombrie 2020 at 20:11

[…] Deputatul Florin Iordache vizează o funcție „comodă”… […]

Reply
PSD a validat parțial candidaturile pentru alegerile parlamentare. Coarnă și Gavrilescu ocupă poziții eligibile - Lumea Politică 20 octombrie 2020 at 20:48

[…] Deputatul Florin Iordache vizează o funcție „comodă”… […]

Reply

Leave a Comment