Patriarhul Daniel s-a vaccinat anticovid, cu două doze, afirmă el
Patriarhul Daniel s-a vaccinat anticovid, cu două doze, afirmă el

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anticovid, cu două doze. Cel puțin așa le-a spus el jurnaliștilor care l-au întrebat miercuri, la Palatul Parlamentului, unde a fost invitat pentru a asista la ședința solemnă de Ziua Națională a României.

Patriarhul a răspuns afirmativ, miercuri, când a fost întrebat de reporteri dacă s-a vaccinat anticoronavirus. Acesta i-a îndemnat pe oameni să asculte sfaturile medicilor.

Declarația a fost făcută în Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului, cu ocazia Zilei Naționale, relatează B1TV.

Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a refuzat să spună ce vaccin a ales, precizând că este o informație confidențială.

Luna trecută, Patriarhul Daniel le-a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le-a cerut să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie. Totodată, acesta a îndemnat la rugăciune şi grijă pentru sănătate.

Patriarhul BOR şi noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, au discutat, miercuri, despre criza COVID și sprijinul acordat cetăţenilor din partea autorităţilor.

Diplomatul german a reliefat disponibilitatea ţării sale de a coopera cu BOR.

Patriarhul României a apreciat că, în perioada actuală dificilă a pandemiei, este necesară o mai bună informare şi sprijin acordat cetăţenilor din partea autorităţilor, prin promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus”, precizează Patriarhia.

De asemenea, a fost subliniată importanţa educaţiei şi a bunei informări în domeniul protejării mediului înconjurător, dar şi a promovării unor proiecte în domeniul asistenţei copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate, precum şi a persoanelor vârstnice vulnerabile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *