Rectificarea bugetară va fi adoptată vineri spune Dan Vîlceanu

Rectificarea bugetară va fi adoptată vineri și nu este menită să acopere o gaură la buget, pentru că aceasta nu există, spune ex-ministrul finanțelor Dan Vîlceanu, în prezent ministru al fondurilor europene. În aceste condiții, nu vor exista probleme la plata pensiilor și salariilor, consideră demnitarul.

Afirmațiile lui Vîlceanu vin după ce Raluca Turcan, fost ministru al muncii, s-a exprimat public că nu vor mai fi bani la buget în decembrie pentru plata pensiilor și a salariilor în sistemul de stat.

Raluca Turcan a fost doar supărată când a făcut acele afirmaţii despre lipsa banilor pentru pensii şi salarii a spus Vîlceanu, citat de B1TV.

„Nu există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.

Întrebat dacă a discutat cu viitorul ministru de Finanţe Adrian Câciu despre bugetul pe anul viitor, Dan Vîlceanu a răspuns: „Da, lucrasem în minister şi până acum, la o proiecţie de buget. Ea este acolo”.

Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu. Legat şi de rectificarea bugetară, mi s-a părut corect să fie viitorul ministru acolo pentru că va semna această rectificare bugetară şi proiectul de buget este, până la urmă, în sarcina viitorului ministru. Eu am lăsat doar o estimare pentru bugetul pe anul viitor”, a completat liberalul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *