Raluca Turcan sancțiuni. Raluca Turcan nu se așteaptă la sancțiuni după ce i-a cerut demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL și a făcut mai multe afirmații acide la adresa acestuia. Turcan consideră că nu se pot lua măsuri împotriva ei, conform statutului partidului, pentru că și-a exprimat opiniile critice în interiorul formațiunii și „au apărut în spațiul public declarații mult mai tăioase decât ce am spus eu”.

De ce? Am spus lucrul acesta în interior. Nu există niciun temei să fiu exclusă din PNL”, a spus Raluca Turcan marți seară, la Digi24

Acesta este regulamentul partidului. Dacă sunt colegi care atacă public președintele partidului sau partidul, atunci se supun rigorilor statutului”, a explicat Raluca Turcan, după ce Florin Cîțu a avertizat-o anterior că vor fi luate decizii în BPN, dacă aceasta preferă să discute problemele partidului în presă.

Raluca Turcan sancțiuni. Întrebată dacă se așteaptă să fie exclusă de Florin Cîțu din Partidul Național Liberal pentru că l-a atacat și i-a cerut demisia, Turcan a răspuns că „în mod normal nu”, pentru că „nu există niciun temei statutar”.

Întrebată, de asemenea, despre afimația potrivit căreia „s-a negociat în genunchi” cu PSD, Raluca Turcan a spus: „Discuția este mai delicată, mâine încep audierile pentru formarea unui nou cabinet și acesta în proporție de 99,9% joi va fi votat, cred că e foarte valoros pentru oameni să înțeleagă că suntem în punctul în care România să capete stabilitate guvernamentală, să se încheie toată tensiunea politică. (…) Dacă ne uităm la aritmetica guvernamentală, cifrele sunt clare, aritmetica ne arată că nu s-a câștigat politic pentru PNL mai mult decât a fost înainte, dacă privesc spre ceea ce se întâmplă în afara scenei politice, că avem o criză sanitară, că avem o iarnă dificilă, atunci aș putea să cer aceeași îngăduință și să aștept rezultatele”.

Nu își propune nimeni să îl schimbe pe Florin Cîțu, este ales de două luni, orice speculație de acest tip face rău partidului și societății în general. Oamenii sunt atât de sătui de clasa politică încât nu mai vor această râcă. Eu nu pot decât să îi rog pe cei care ne-au votat, chiar dacă au votat anti-PSD, să înțeleagă că aceasta a fost singura soluție. Cred că un pic de timp ar prinde bine încât să recapete încredere”, a mai afirmat Turcan.

În urmă cu doar o zi, Raluca Turcan l-a atacat dur pe Cîțu și chiar i-a cerut demisia din funcția de președinte al PNL. După ce nu a mai primit un post de ministru în Guvernul Ciucă, Turcan a scris, într-un mesaj postat pe un grup intern al partidului, că „președintele partidului a negociat doar pentru el” și „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii”.

În replică, Florin Cîţu i-a transmis marți că disputa va fi tranșată în ședința Biroului Politic Național.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *