Hala Centrală din Obor a fost închisă temporar. Piața rămâne deschisă. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.
Pe 23 noiembrie, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat respectarea prevederilor legale din domeniu la Halele Centrale din Obor.
Au fost controlați 26 de operatori economici cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenționale. Valoarea totală a acestora este de 365.000 de lei.
În plus, peste 11 tone de carne, produse din carne și produse lactate au fost retrase
de la comercializare din Hala Centrală din Obor . Este vorba despre produse cu data limită de consum depășită sau păstrate în condiții improprii.
„Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piață la cumpărături și vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor”, a spus Mihai Culeafă, președintele ANPC.
„Faceți curățenie, respectați reglementările în vigoare și, astfel, vă puteți relua activitatea. Curățenia în spațiile comerciale, vitrine igienizate și conforme sau depozitarea corectă a mărfurilor sunt lucruri absolut normale, nu excepții.
Sănătatea oamenilor nu se negociază”, a explicat Culeafă.
Primarul de la sectorul 2 spune că „de mult se cereau investiții acolo și poate acum, după acest episod, proprietarii vor demara modernizare spațiilor de vânzare și depozitare.”
„Totuși, Piața Obor e cea mai mare piață din țară. A trecut peste multe momente dificile de-a lungul anilor și s-a dezvoltat. Clienții care ii trec pragul vor găsi cele necesare la restul de facilități deschise, în plină siguranță. Vom încerca pe cât posibil să acomodăm comercianții rămași fără spații de desfacere în celelalte zone.
Complexul comercial Piața Obor și Hala Terminal rămân deschise și vă așteaptă cu produse de tot felul la prețuri accesibile”, a punctat Mihaiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *