Raed Arafat lăsat fără putere. Alexandru Rafila preia din atribuții la MS
Raed Arafat lăsat fără putere. Alexandru Rafila preia din atribuții la MS

Raed Arafat lăsat fără putere. Alexandru Rafila intenționează să diminueze din atribuțiile lui Raed Arafat, a anunțat la audierile pentru preluarea funcției de ministru al sănătății. Rafila consideră că în mâinile secretarului de stat Arafat se concentrează prea multă putere de decizie, care ar trebui să treacă, cel puțin la capitolul combatere a pandemiei, la Ministerul Sănătății.

Raed Arafat lăsat fără putere. Alexandru Rafila și-a anunțat intenția de reducere a a rolului Direcției pentru Situații de Urgență, condusă de Raed Arafat, în luarea deciziilor, spunând că structura a intrat peste competențele Ministerului Sănătății.

DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist (…) dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar MS să răspundă…”, a afirmat Rafila.

Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul administrației și internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să acces o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății.

Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, a continuat ulterior Rafila, citat de B1Tv.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *