Patriarhul Kirill le cere credincioșilor ruși să meargă la război sub conducerea lui Vladimir Putin. Așa vor ajunge cu Dumnezeu și în Împărăția cerurilor, dacă vor muri pentru țară, propovăduiește șeful suprem al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Îndemnul Patriarhului Rusiei vine după mobilizarea militară anunțată de președintele Putin.Patriarhul Kirill spune să nu le fie frică de moarte pe fondul mobilizării.

Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a transmis Kirill, potrivit agenției Nexta preluată de B1TV.

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care guvernatorii marionetă au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

Patriarhul Kirill al Moscovei îi îndeamnă pe ruși să se roage pentru Vladimir Putin, comandanții militari și politicienii țării. Potrivit acestuia, numai cu ajutor divin aceștia vor putea lua deciziile corecte în războiul din Ucraina.

Astăzi, trăim un moment foarte dificil, așa că rugăciunea noastră este una specială. Ne rugăm pentru șeful statului nostru și comandantul suprem, Vladimir Vladimirovici Putin, care poartă o responsabilitate deosebită. Rugăciunea noastră este și pentru toți comandanții militari și cei care dețin puterea.

Marii cneji de care ne amintim astăzi, Alexandr Nevski și Daniel al Moscovei, au reușit să îmbine misiunea politică, misiunea militară, conducerea trupelor și a armatei cu sfințenia lor. Și poate că acea combinație este o garanție că o țară care are acest tip de conducere nu va comite niciodată crime militare”, a transmis Patriarhul Kirill.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *