Un patron avea 800 de angajați fără carte de muncă, iar ministrul muncii Marius Budăi cere toleranță zero în asemenea situații și sancțiuni drastice. Oamenii care lucrează la negru, chiar și într-un număr atât de mare precum cel descoperit la agentul economic controlat, nu beneficiază de drepturi fundamentale, cum ar fi asigurarea de sănătate și contribuția de pensie.

Ministrul anunţă intensificarea verificărilor în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenţi economici.

„Inspectorii de muncă au depistat un angajator din Bucureşti, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800!”, a scris ministrul muncii, Marius Budăi, pe Facebook, citat de PsNews.

El arată că „le-a solicitat inspectorilor de muncă toleranţă zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că aceşti lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate şi nici de pensie”.

„Vom intensifica verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenţi economici, pe care le consider intolerabile!”, a adăugat Mariu Budăi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *