Un patron din Cornu, trimis la închisoare pentru șantajarea unui angajat
Un patron din Cornu, trimis la închisoare pentru șantajarea unui angajat

Un patron din Cornu a fost trimis la închisoare pentru că a șantajat un angajat să renunțe la plata salariului. Angajatul a fost șantajat cu publicarea unei fotografii nud dacă nu renunța la drepturile salariale, au constat judecătorii care au decis ca patronul să execute 6 ani, 10 luni şi 10 zile închisoare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, patronul din Cornu, Cătălin Preda, are de plătit și daune morale în valoare de 10.000 de lei, bani care vor ajunge la urmașii victimei în cazul în care sentința va rămâne definitivă. Asta pentru că victima șantajului a murit între timp, relatează publicația „Adevărul”.

Ion Cătălin Preda a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de șantaj, însă achitat de magistrații Judecătoriei Câmpina pentru înșelăciune, din lipsă de probe. Preda fusese acuzat că și-a pus angajatul să facă un credit la un magazin de electrocasnice cu promisiunea că va achita el ratele, dar fără să se mai țină de cuvânt.

Scandalul dintre Ion Preda şi Robert C. a izbucnit în 2018, iar totul ar fi pornit de la bani. Patronul, Ion Preda, deţinea la acel moment un magazin alimentar în comuna Cornu.

Pentru că avea nevoie de un ajutor în firmă, a decis să angajeze pe cineva care să-i dea o mână de ajutor. Robert a acceptat locul de muncă, astfel că a lucrat la magazinul din Cornu de la începutul lunii iunie. După o lună, omul şi-a cerut dreptul salarial, dar patronul l-a refuzat. Ar fi invocat o lipsă nejustificată în gestiune de aproximativ o mie de euro.

Conform actului de acuzare, Ion Preda ar fi încercat să se răzbune pe angajatul său pentru că i-a produs atâtea neplăceri și pentru că insista să-și primească salariul. L-a rugat să-i împrumute telefonul mobil, invocând faptul că al lui este defect, dar ar fi refuzat să-l mai înapoieze. În telefonul angajatului, patronul a găsit o serie de fotografii cu acesta în poziţii indecente, unele chiar nud, dar şi mai multe conversaţii private.

Pentru a-şi determina angajatul să renunţe să mai insiste în a-şi cere salariul, dar şi să plătească banii lipsă în gestiune, Ion Preda l-a ameninţat că va face publice atât conversaţiile, dar şi fotografiile nud. Se pare că o parte dintre aceste fotografii chiar au fost publicate pe Facebook, dar șterse la scurt timp, arată sursa citată.

Victima. s-a adresat în cele din urmă Poliţiei unde a reclamat iniţial că şeful său nu vrea să-i plătească banii pentru munca prestată, dar ulterior a recunoscut şi că este şantajat cu publicarea unor fotografii nud.

Preda a fost trimis în judecată în ianuarie 2019, dosarul său aflându-se pe rolul secției penale a Judecătoriei Câmpina, instanță care s-a pronunțat în cauză în august 2022.

Pentru că patronul din Cornu este recidivist, pentru infracțiunea de șantaj, el a primit o pedeapsă de trei ani, 10 luni şi 10 zile închisoare, care s-a adăugat la pedeapsa anterioară neexecutată, de trei ani de închisoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *