Abaterile din trafic ar putea să fie consultate online de către șoferi, dacă un proiect de lege întocmit în acest sens va fi adoptat de Parlament.

Un proiect legislativ susținut de parlamentarii de la mai multe partide prevede ca șoferii să aibă dreptul să vizualizeze online, pe o platformă, întregul istoric al sancțiunilor privind regimul de circulație, precum și amenzile sau punctele de penalizare primite, transmite profit.ro, citat de B1TV.

Această inițiativă are ca scop verificarea în mod constant a situației sancțiunilor si punctelor de penalizare primite, întrucât, potrivit legislației rutiere în vigoare, la cumulul a cel puțin 15 puncte șoferilor le va fi reținut permisul.

Până acum, Poliția Română este singura care deține toate aceste statistici, însă șoferii nu pot intra direct în posesia informațiilor privitoare la amenzi și puncte de penalizare, mai scrie sursa citată.

Astfel, prin implementarea acestui program, s-ar reglementa cadrul legal pentru ca șoferii să aibă și ei acces permanent la istoricul sancțiunilor care le aparțin.

Prin primirea acestui drept, posesorii de permis de conducere ar putea să vizioneze raportul cu datele care îi interesează prin generarea și ulterior descărcarea unui certificat online.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *