Kirill
Kirill

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, susține, în contextul războiului din Ucraina, că Rusia nu a atacat, de fapt, niciodată pe nimeni, ci „doar și-a apărat granițele”.

Kirill, care a susținut încă de la începutul conflictului agresiunea rusă asupra Ucrainei, a declarat că autoritățile de la Moscova nu își doresc un război cu nicio țară.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor că o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, și-a apărat doar granițele”, a declarat patriarhul Kirill în timpul unei ceremonii religioase.

Mai mult, acesta le-a transmis credincioșilor că războiul din Ucraina este unul întemeiat, chiar dacă Rusia înregistrează pierderi uriașe în cadrul acestui conflict.

Kirill: Rusia este o țară iubitoare de pace

Totodată, patriarhul Kirill a ținut recent o slujbă pentru soldații ruși, pe care i-a îndemnat să-și apere țara „așa cum numai rușii o pot face” și le-a spus că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului, potrivit publicației moldovene Timpul.

Patriarhul Kirill a ținut slujba la catedrala principală a forțelor armate, o mega-construcție ieșită din comun, inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educați de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Și vom fi gata să o apărăm, așa cum numai rușii își pot apăra țara”, a declarat patriarhul Kirill, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a făcut declarații în care a apărat acțiunile Moscovei în Ucraina și vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce privește acceptarea homosexualității.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *