Numele lui Joe Biden a fost greșit pe lista de sancțiuni anunțată
Numele lui Joe Biden a fost greșit pe lista de sancțiuni anunțată

După ce Uniunea Europeană și Marea Britanie au pregătit pachete suplimentare de sancțiuni împotriva Rusiei, președintele american Joe Biden a spus că ”suntem întotdeauna deschiși la sancțiuni suplimentare”.

Biden a declarat că urmează să hotărască, alături de liderii G7, noile sancțiuni care ar putea să fie impuse Rusiei.

”Voi vorbi cu membrii G7 săptămâna aceasta despre ceea ce vom face sau nu”, le-a spus Biden reporterilor de la Casa Albă în timp ce discuta despre economia SUA.

Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a propus miercuri o serie de măsuri, inclusiv interzicerea petrolului rusesc. Alte propuneri includ listarea persoanelor care au comis crime de război în Bucea, eliminarea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, și a altor două companii din sistemul SWIFT, un serviciu care conectează instituțiile financiare din întreaga lume și interzicerea a trei radiodifuzori de stat ruși de pe undele europene.

Ministrul de Externe al Regatului Unit, Liz Truss, a anunțat miercuri noi sancțiuni împotriva a 63 de cetățeni și entități ruși, inclusiv împotriva companiilor media ruse ”din spatele campaniei vicioase de dezinformare a lui Putin” și a angajaților acestora.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *