Pensiile vor crește de la 1 septembrie, rămâne însă de văzut cu cât
Pensiile vor crește de la 1 septembrie, rămâne însă de văzut cu cât

Pensiile vor crește de la 1 septembrie, rămâne însă de văzut cu cât, a afirmat premierul Ludovic Orban. Analizele economice vor stabili cum se va face actualizarea acestor venituri.

„Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a precizat premierul, care a evitat să spună o cifră. PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului, dacă pensiile nu vor crește cu 40%.

„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a declarat joi, prim-ministrul, potrivit Digi24.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi că unul dintre scenariile luate în calcul de minister este creșterea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie. Cîțu a mai spus că ministerul Finanțelor va realiza mai multe analize și scenarii pe care le va prezenta premierului, urmând ca decizia majorării pensiilor să fie una politică.

Liderii PSD au decis joi, în cadrul unei ședințe a conducerii partidului, să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă executivul nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie.

Majorarea era prevăzută prin legea fostului ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Moțiunea va fi depusă imediat ce legea va fi modificată, inclusiv dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată sau dacă pensiile vor fi crescute cu mai puțin de 40%. „Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură”, a spus Olguța Vasilescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *