Grupurile mari de prieteni nu se vor mai putea așeza la aceeași masă la o terasă, a explicat ministrul economiei, Virgil Popescu. Regula este clară: maxim patru persoane la o masă de terasă, după redeschiderea anunțată de Guvern pentru data de 1 iunie. Virgil Popescu a explicat pe înțelesul tuturor că nu va mai fi posibilă practica din trecut care le permitea oamenilor să tragă scaune de la alte mese și să se înghesuie la una, și nici unirea meselor.

„La terase vom avea grija ca oamenii să nu stea mai mult de patru la o masă. Înainte, când mergea un grup mai mare de prieteni, își trăgeau scaunele unii lângă alții, puteau sta 6 – 10 la o masă de patru persoane. Asta nu se mai poate, cel puțin în prima etapă. Vom limita numărul de persoane la o masă.

În Hotărârea de Guvern am scos sintagma că doar o familie poate sta la o masă. Deci nu vor fi mai mult de patru persoane la o masă. Dacă sunt două mese, evident, vor fi opt persoane” a explicat ministrul Virgil Popescu situația, vorbind despre grupurile mari, potrivit PsNews.

Din 1 iunie vor putea fi preparate, comercializate și consumate produse alimentare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice pe terase, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese. CNSU atrage atenția că la o masă pot sta cel mult patru persoane, în cazul în care acestea sunt din familii diferite, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *