STB

Societatea de Transport București (STB) operează tramvaiele, autobuzele, troleibuzele din Capitală și un hotel la Predeal. Casa de Odihnă RATB Predeal funcționează pe strada Tudor Vladimirescu nr. 22 A din Predeal. Acolo ar trebui să se ducă la relaxare șoferii de autobuze și troleibuze sau vatmanii care circulă pe străzile din București.

Au construit pe alt teren

Terenul pe care este edificat hotelul STB are aproape 800 mp și a fost concesionat de la Primăria din Predeal. Inițial s-a semnat un contract pentru un teren situat la numărul 18. Acesta a fost restituit proprietarului. S-a aprobat o nouă concesiune pentru terenul situat la nr. 22A pe aceiași stradă. Ulterior s-a emis autorizație de construcție pentru o pensiune pe terenul retrocedat. În final Primăria Predeal a dat RATB altă concesiune, la numărul 14.

Nu este clară situația, dar este cert că în Predeal, pe strada Tudor Vladimirescu este o construcție în care ne-am aștepta să fie cazați angajații STB.

„Nu există un Act Adiţional la Contractul de Concesiune înregistrat sub nr. 4220/07-09-1995, privind imobilul situat în Predeal, str. Tudor Vladimirescu nr. 22A – Casa de Odihnă RATB, care să certifice că RATB este concesionar pe terenul situat la adresa în care s-a construit pensiunea” se arată într-o declarație dată de administratorul pensiunii în cadrul unei anchete care dorea să elucideze misterele.

Hotelul STB nu e înscris la cartea funciară

Enigma locului unde se găsește Casa de Odihnă a RATB este adâncit și de lipsa unei înregistrări la cartea funciară. Practic, firma Primăriei București nu are drept de proprietate pe cosntrucția edificată în Predeal.

„-Nu există un contract de concesiune, şi nici un alt act adiţional la contractul de concesiune nr. 4220/1995, din care să reiasă faptul că, RATB este concesionar pe terenul din str. Tudor Vladimirescu nr. 22A, Predeal, judeţul Braşov, unde este construită Casa de Odihnă RATB. Conform Rapoartelor de activitate pe anii 2013-2014, rezultă că, imobilul situat în Predeal, str. Tudor Vladimirescu nr. 22A – Casa de Odihnă RATB din Predeal, nu este întabulat ” se arată într-un raport intern al STB studiat de LumeaPolitica.ro

În acte gradul de ocupare este sub 50%

Deși se află lângă pârtia de schi din Predeal, hotelul RATB pare să nu fie atrăgător pentru angajații și pensionarii din compania primăriei. „Din documentele puse la dispoziţia echipei de audit, s-a constatat că, gradul de ocupare al Casei de Odihnă RATB din Predeal este sub 50% lunar, iar cheltuielile depăşesc suma încasată ” se arată într-un raport de audit intern al STB.

Această constatare poate fi explicată prin faptul că nu se știe clar câți oameni sunt cazați în unitatea respectivă. „Echipa de audit recomandă administratorului intendent al Casei de Odihnă RATB din Predeal, respectarea cadrului legal privind înregistrarea turiştilor în registrul de evidenţă a turiştilor, conform Hotărârii nr. 237 din 8 februarie 2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structuri de primire turistice.” recomandă auditorii.

 

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *