Percheziția la Donald Trump viza documente secrete privind arme nucleare
Percheziția la Donald Trump viza documente secrete privind arme nucleare

Percheziția la Donald Trump viza documente secrete privind arme nucleare. Agenții FBI bănuiau că fostul președinte al SUA le-ar fi sustras în momentul în care ar fi părăsit Casa Albă la finalul mandatului său.

Perchezițiile au avut scopul de a găsi documente despre arme nucleare, transmite Reuters, citat de Digi24.

Nu este încă clar dacă FBI a găsit ce căuta acasă la Donald Trump și dacă acele documente au fost recuperate. Departamentul de Justiție al Administrației Statelor Unite a cerut unui judecător, joi, să facă public mandatul de percheziție care a autorizat operațiunea FBI de la Mar-a-Lago. Această solicitare înseamnă că detaliile cu privire la operațiune vor fi la dispoziția publicului.

Percheziția a făcut parte dintre investigație mai mare cu privire la posibilitatea ca Trump să fi furat documente secrete de la Casa Albă după ce a ieșit din funcție în ianuarie 2021. Departamentul de Justiție spune că unele dintre documentele care au fost sustrase sunt clasificate. Merrick Garland, procurorul general al SUA, a declarat că a aprobat personal percheziția.

Departamentul de Justiție a anunțat și că va publica o listă a obiectelor pe care le-a confiscat de la Mar-a-Lago. „Departamentul nu ia astfel de decizii cu ușurință. Acolo unde este posibil, este o practică standard să folosim metode mai puțin intruzive ca alternativă la percheziții”, a spus Garland. Decizia lui Garland de a confirma public acțiunea este destul de neobișnuită. Autoritățile americane, în general, nu fac publice detalii legate de investigații în curs pentru a proteja drepturile oamenilor, însă, în acest caz, Trump însuși a anunțat că este percheziționat pentru a putea să se victimizeze politic și să ceară bani de la susținătorii săi.

Conform unei surse apropiate anchetei, agenții federali au recuperat 10 cutii de documente de la Mar-a-Lago. „Nu doar că nu mă voi opune publicării documentelor legate de raidul și percheziția neamericană, nejustificată și nenecesară de la casa mea din Palm Beach, o să fac un pas în plus și o să ÎNCURAJEZ publicarea imediată a acelor documente, chiar dacă ele au fost produse de democrați de stânga radicală și alți posibili viitori adversari politici, care au interese puternice să mă atace, așa cum au făcut-o și în ultimii șase ani”, a spus fostul președinte al Statelor Unite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *