Mugur Mihăescu protestează față de măsurile adoptate la nivel european pentru economisirea energiei electrice. În comunism, românii au învățat singuri să fie economii iar la toamnă se va „șterge pe jos cu toată propaganda asta rezist-globalistă. În România, economia trebuie să înceapă de sus, cu tăierea cheltuielilor bugetare inutile și supradimensionate, explică actorul și omul de afaceri Mugur Mihăescu.

„Mă supără când cineva începe să vorbească neîntrebat, să ne ia de prosti. Îi taxez de fiecare data când au derapaje d-astea. Când vii la mine și îmi spui mie, care am trăit în comunism, știu cum să sting un bec, că îmi luam palme de la mama, să fac economie la electricitate, dar după aia îmi spui să iau mașină electrica, pai chiar mă iei de prost?

Lumea chiar nu e proasta în România, vede ipocrizia și bătaia de joc ce se încearcă să ne fie vândute. Abia aștept toamna să văd cum se șterge pe jos cu țoată propaganda asta rezist și globalistă, și apoi să văd cum ies ăștia de la guvernare din iarnă. Că noi mai știm să economisim, dar să îi văd pe ei. Să văd, romanii văd că deocamdată înghit, am liberalizat prețul la energie, că să nu mai existe decât profit în energie. Văd că ăștia vor să ne asasineze de tot și nimeni nu zice nimic” a spus Mugur Mihăescu într-o emisiune, preluat de B1TV.

Se poate face foarte simplu economie, la bugetari, explică actorul

„E aritmetică simpla. Când statul avea 22 de milioane de oameni, aveam 800.000 de bugetari. Acum avem peste 1.300.000. Eu mă refer la aparatul administrativ. Ministerul Apărării, Ministerul de Interne. Nu vreau să se reducă la zero, dar o secție de politie are șapte oameni pe stradă și peste 30 în birouri. Știați asta?

Acum, după ce am plătit 80 de milioane pe recensământ, nici măcar nu știm câți români mai sunt în România. Orice analist economic știe că primul lucru, ca să ieși din criza, tai din cheltuielile bugetare. Eu vorbesc ca om cu angajați. Pe vremea lui Băsescu s-au închis peste 150.000 de firme peste noapte, când a modificat codul fiscal, lege organica, prin OUG. Cheltuielile bugetare nu sunt doar cele cu bugetarii. Băsescu dădea 4 miliarde de euro pe an ministerului lui Udrea, că să facă parcuri și parții de schi.

Eu aș taxa toate firmele din România cu 1% din cifra de afaceri, așa s-ar strânge bani la buget. Pai tu cumperi 400 de milioane de doze de vaccin, pe care le aruncăm. După aia luam pastile de iod, când oricum dacă dă bombardeaua, crăpăm toți. Pai atunci să nu te miri că lumea te înjură.

Oamenii aia, excesul de bugetari, sunt mita electorala, care le asigură lor voturi. Eu aduc oameni din Bangladesh, e o lipsă de forță de munca incredibilă. Luam niște fonduri europene și le facem reconversie profesionala. Eu asta aș face. Aș rezolva totul atât de ușor și atât de frumos, într-o noapte aș rezolva tot. Am 1.400 de oameni la Ministerul Economiei, de mâine îi zic Ministerul Economic, și de azi funcționează cu 300 de angajați, scoase la concurs”, a spus Mugur Mihăescu la România TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *