Image default
Actualitate

Percheziții la Apele Române, unde a fost angajată chelnerița pe post de inginer

Percheziții la Apele Române, în unitatea unde o chelneriță a fost angajată inginer. Procurorii DNA au descins joi pentru a verifica posibile acte de corupție la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad.

Este a doua oară în nici două săptămâni când procurorii descind la Apele Române. Acum 10 zile, procurorii din Târgu Mureș au ridicat acte de la sediul central al instituției care se află în centrul unul scandal legat de angajări discutabile, relatează Digi 24.

Percheziții la Apele Române. Potrivit DNA, procurorii de la Iași fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada martie 2020-2021.

Sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. Este vorba despre Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad, Primăria Vatra Moldoviței și Primăria Victoria.

Anchetele sunt în rem, deci cercetările sunt făcute cu privire la fapte, nu față de anumite persoane, cel puțin deocamdată.

ABA Prut Bârlad a intrat în atenția autorităților după ce o tânără care a lucrat ca ospătăriţă și, vreme de trei zile, la Primăria Vatra Moldoviţei, a fost angajată acolo.

Tânăra și-a dat la scurt timp demisia, iar postul inginerului Gabi Musteață, cel care a fost sursa dezvăluirilor, a fost desființat.

Related posts

PSD face plângere la DNA împotriva „Duduienilor galbeni”. „Cine nu cedează, este ameninţat şi şantajat!” afirmă Marcel Ciolacu

Constantinescu Gabriel

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Andrada Ionescu

Tăriceanu, audiat la DNA în dosarul șpăgii de 800.000 de dolari. Care sunt acuzațiile procurorilor

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment