Image default
Actualitate

DNA, operațiunea „tableta”. Percheziții la Daniel Tudorache, Marian Vanghelie și Primăria Sectorului 5

Percheziții la doi foști primari și la Primăria Sectorului 5 au avut loc joi, ofițerii de poliție judiciară căutând documente care au legătură cu achizițiile de tablete. Acțiunea DNA a fost confirmată chiar de către oficialii PS5, într-un comunicat.

„Ofițeri ai Poliției Judiciare din cadrul Direcția Naționale Anticorupție au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar și alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relația cu această societate comercială”.

Acțiunea ofițerilor Poliției Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziția de tablete făcută de Economat SRL au comunicat reprezentanții Primăriei Sectorului 5.

DNA a făcut azi 38 de percheziții, inclusiv la instituții din subordinea Primăriei Sectorului 1 și de la Primăria Sectorului 5. Percheziționată a fost și locuința fostului edil de la sectorul 1, Daniel Tudorache, care singur a dezvăluit acest lucru pe Facebook. Dosarul a fost constituit tot pentru achiziția de tablete la prețuri supraevaluate pentru elevii din școli, la plângerea actualului primar, Clotilde Armand.

Daniel Florea a fost audiat, după amiază, la sediul DNA,

„Am fost chemat în calitate de martor. Am venit cum am fost chemat. Nu știu despre ce este vorba. După ce ies o să vă spun. Nu noi am achiziționat tablete. Primăria Sectorului 5 nu a achiziționat tablete. Deci voi vedea dacă este vorba despre asta, dar în acest moment am fost sunat, rugat să vin în calitate de martor la 14:30. Asta am făcut. Vă spun mai multe lucruri când ies. Deocamdată nici eu nu știu absolut nimic. Nici pentru ce… decât în calitate de martor, dar nu știu în ce dosar”, a spus Daniel Florea, la intrarea în sediul DNA.

De asemenea, procurorii DNA au făcut dimineață percheziții și la domiciliul lui Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5, potrivit Digi24.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior. În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Related posts

Tudorache primar. Denise Rifai explică greselile lui Clotilde

Alina Angelescu

Demiterea șefei ONAC, comentată de Ludovic Orban: „Este posibil”

Constantinescu Gabriel

Ce a găsit Clotilde Armand în birou după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Gaură de 700 de milioane de lei şi un baston de poliţist (FOTO)

Andrada Ionescu

Leave a Comment