Persoanele care refuză vaccinarea nu vor fi discriminate de autorități
Persoanele care refuză vaccinarea nu vor fi discriminate de autorități

Persoanele care refuză vaccinarea nu vor fi discriminate de autorități, spune Raed Arafat, dar ar putea să întâmpine greutăți din partea autorităților din alte state, spune șeful DSU. În România însă, autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, a spus el.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.r) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU despre cei care refuză vaccinarea, potrivit Antena 3.

„Abia aștept să mă vaccinez”

Raed Arafat a mai spus că abia aşteaptă să se vaccineze. Marele avantaj al vaccinului anti-COVID este că dacă o persoană va contracta coronavirusul, va lua o formă ușoară. Nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să fie afectate pe perioade lungi sau chiar pe viaţă, a explicat secretarul de stat.

De asemenea, secretarul de stat a declarat că medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România astfel că starea de alertă va fi prelungită.

„Trebuie să respectăm regulile până vom ajunge să avem un segment important vaccinat”, a conchis Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *