Primăria Oradea investește peste 13 milioane de euro pentru realizarea unui centru de transport intermodal de marfă ce va fi conectat și la CFR. Se vor construi două linii de cale ferată de circa 700 metri fiecare și o platformă betonată. Aceste facilități vor fi folosite pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor care vor tranzita terminalul trecând de la transportul pe cale ferată la cel rutier și invers.

Pentru realizarea proiectului este prevăzută construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Se va construi o platformă de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care se va desfășura partea logistică şi două parcări pentru camioane. Terminalul intermodal va fi împrejmuit, va fi iluminat şi racordat la utilități.

Lucrările ce urmează a fi realizate presupun:

  • Construirea unei platforme de lucru, utilizată pentru manipularea și depozitarea containerelor.
  • Construirea a două linii de cale ferată industrială, racordate direct la stația CF Episcopia Bihor, din linia CFR, printr-o stație de racord.
  • Amenajarea de pasaje la nivel peste cele căile ferate ce se găsesc în incintă.
  • Amenajarea unui punct control-acces cu patru benzi de circulatie: doua benzi pe sensul de intrare și două benzi pe sensul de ieșire.
  • Construirea a două parcări auto pentru TIR-uri, cea exterioară cu o capacitate de 36 de locuri, iar cea interioară cu o capacitate de 30 de locuri.
  • Construirea a două parcări pentru autoturisme, cea exterioară cu o capacitate de 32 de locuri, iar cea interioară cu o capacitate de 20 de locuri.
  • Amenajarea unei platforme betonate, care poate găzdui un grup social destinat conducătorilor auto, cu dimensiunile în plan de 10x10m.
  • Amenajarea unei platforme betonate, care va găzdui birourile administrației terminalului și un grup social, cu dimensiunile în plan de 18x11m.
  • Construcția de drumuri interioare și trotuare pietonale pentru circulatie.

Valoarea totală a investiției este de 64,5 milioane de lei, cu TVA, adică 13,2 milioane de euro. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *