CUP Salubritate vrea să achite unei firme peste 1,5 milioane de euro pentru depozitarea gunoaielor rezultate în urma procesului de colectare a acestora.

Societatea de salubrizare CUP Salubritate a deschis licitația pentru atribuirea unui contract privind serviciile de depozitare a deșeurilor. Obiectul contractului pentru prestarea serviciilor constă în depozitarea deșeurilor menajere și a deșeurilor asimilabile rezultate din urma procesului de colectare a acestora. Colectarea și transportarea deșeurilor fiind realizată în regim propriu de către societatea de salubrizare. Criteriul de atribuire al contractului este reprezentat de prețul cel mai scăzut.

Societatea de salubrizare a municipiului Focșani mărește prețul serviciilor de salubritate cu fiecare oportunitate apărută. Locuitorii din Focșani au ajuns să plătească cele mai scumpe servicii de salubritate din regiune.

Pe ce urmează să se ducă banii

„Pentru a încuraja populaţia să colecteze selectiv deşeurile, luând în considerare că suma obligatorie care trebuie achitată pentru economia circulară va fi de 80 lei/tona de deşeuri destinată depozitării, propunem aplicarea unui tarif penalizator de 20 de lei/persoană/lună cu TVA, astfel încât să se poată acoperi cheltuielile de gestionare a deşeurilor, în cazul în care populaţia nu respectă condiţiile de colectare a deşeurilor pe patru fracţii şi în procent de 23% deşeuri reciclabile din totalul deşeuri menajere generate în municipiul Focşani. Tariful propus de la 1 martie este de 14,46 lei/pers/lună fără TVA (12,78 lei pentru deşeuri menajere reziduale şi biodeşeuri şi 1,68 lei pentru deşeuri menajere reciclabile. Pentru beneficiarii non-casnici  tariful propus este de 153.97 de lei/mc”, potrivit CUP Salubritate.

Durata acordului-cadru va fi de 24 de luni. Cantitatea minimă de depozitat aferentă acordului-cadru va fi de 48.000 tone, iar cantitatea maximă va fide 72.000 tone. Valoarea minimă estimată a acordului-cadru este de 4,9 milioane de lei, fără TVA. Valoarea maximă este de 7,4 milioane de lei, fără TVA. În decursul celor 2 ani se vor încheia două contracte subsecvente. Cantitatea minimă a deșeurilor depozitate va fi de minim 24.000 tone/acord-cadru, iar cantitatea maximă va fi de 36.000 tone/acord-cadru. Valoarea minimă estimată a unui contract subsecvent este de 2,4 milioane de lei, fără TVA, iar valoarea maximă este de 3,7 milioane de lei. Practic, pentru o tonă de deșeuri depozitate se va plăti suma de 103 lei, fără TVA. Cu 23 de lei mai mult decât suma declarată de societatea de salubrizare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *