Clotilde Armand este acuzată de reprezentanții Romprest că o bombă ecologică e pe cale să fie detonată în Capitală de primarul Sectorului 1. Scandalul izbucnit în ultimele luni între Primăria Sectorului 1 și Romprest amenință să îngroape străzile din nordul Capitalei în gunoaie.

Firma de salubritate amenință că e în pragul insovenței, din cauza facturilor restante, pe care edilul Clotilde Armand refuză să le plătească.

Clotilde Armand, acuzată că e pe cale să detoneze „o bombă ecologică”

„O bombă ecologică este pe care să fie detonată în Capitală de primarul Sectorului 1. Peste 1.000 de tone de gunoi ar putea să rămână în fiecare săptămână pe străzi. Scandalul izbucnit în ultimele luni între Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest amenință să îngroape străzile din nordul Capitalei în gunoaie. Firma de salubritate amenință că este în pragul insolvenței din cauza facturilor restante, pe care primarul Clotilde Armand refuză să le plătească”, se arată într-o postare de pe pagina Cinenuneiagunoiul.ro a Romprest.

Compania acuză că are de încasat facturi restante pentru aproape șase luni, facturi pe care Clotilde Armand refuză să le achite.

.„Problemele au început încă din luna aprilie a anului trecut, când Primăria de sector a înregistrat primele restanțe la plata facturilor către Romprest, pe fondul cheltuielilor generate de pandemie și date fiind condițiile excepționale, urmând ca la o rectificare bugetară Romprest să își încaseze banii. Au urmat alegerile și schimbarea primarului, iar noul edil Clotilde Armand nici nu a mai vrut să audă de plata restanțelor”, spune compania la adresa edilului.

„Facturile restante emise către Primăria de sector și care primiseră avizul de plată, au fost returnate către Romprest, odată cu cererea de reducere a valorii contractului. Acela a fost momentul în care Primăria a încetat să mai plătească chiar și facturile la zi, pentru serviciile executate. Decizia unilaterală a primarului Clotilde Armand a stârnit nedumerire chiar în rândul Consiliul Local, care este, de fapt, autoritatea contractantă a serviciului”, se mai arată pe aceeași pagină web.

Ce spune Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, avertizează că dacă Romprest nu va mai strânge gunoiul începând cu jumătatea săptămânii viitoare „va intra alt operator în regim de urgență” care să asigure salubrizarea sectorului.

„Dacă această companie lasă din nou gunoiul pe străzi și refuză să-și onoreze obligațiile contractuale din data de 12.02.2020 va intra alt operator în regim de urgență”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook, după ce Romprest a organizat duminică o acțiune de protest în Piața Victoriei.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *