Traian Berbeceanu rămâne prefect al Bucureștiului, a stabilit PNL
Traian Berbeceanu rămâne prefect al Bucureștiului, a stabilit PNL

Traian Berbeceanu rămâne prefect al Bucureștiului, după deciziile conducerii PNL purtate în urma negocierilor cu alianța USR-PLUS. Locul urma să fie alocat unui membru PLUS, în urma unei negocieri a posturilor de prefecți și subprefecți.

Chiar și Traian Berbeceanu confirmase informațiile apărute în spațiul public, dar spusese că se va supune deciziilor partidului.

Biroul Executiv al PNL a validat, luni, negocierile desfășurate în cadrul coaliției de guvernare pentru distribuirea funcțiilor de prefect, în urma cărora liberalul Traian Berbeceanu va rămâne la Capitală. S-a abținut la votul intern doar secretarul general Robert Sighiartău .

Traian Berbeceanu rămâne prefect al Municipiului București, cu susținerea liberalilor și a USR-PLUS, relatează B1TV

Inițial, în spațiul public apăruse informația că postul ar urma să fie alocat către un membru al PLUS. Vestea venea pe fondul acuzațiilor că Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USR-PLUS, ar fi uitat de alegătorii din județele de baștină și nu și-au exprimat niciun interes pentru acestea la negocierile privind împărțirea posturilor de prefecți și subprefecți cu partenerii din coaliția de guvernare.

USR-PLUS urma să propună prefecții pentru județele: Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR). Se credea că la acestea se va adăuga și postul de prefect al Capitalei, care ar urma să revină unui membru PLUS.

UDMR obținea cinci prefecturi: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna.

PNL urma să ocupe restul prefecturilor, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

După finalizarea negocierilor din interiorul coaliției de guvernare, la începutul lunii februarie, Traian Berbeceanu își anunța plecarea din postul de prefect.

Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile. Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, scria Traian Berbeceanu, pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *