Sală de evenimente

Primăria orașului Zlatna vrea să construiască un Centru Cultural Multifuncțional în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. Centrul Cultural va avea o sală de evenimente de 279 de locuri.

Centrul Cultural va fi amplasat în centrul orașului Zlatna, lângă Casa de Cultură. Construcția va fi realizată pe un teren cu o suprafață de 1.061 de metri pătrați, unde se află două rânduri de stâlpi din beton armat ce au fost realizați pe conceptul structural al halelor industriale construite în jurul anilor ’70, structura fiind propusă spre demolare. Clădire va avea o suprafață construită de 612 mp și un regim de înălțime format din subsol, parter și un etaj.

Sala de evenimente va avea 279 de locuri din care 186 la parter și 93 la supantă. Sala de spectacole va fi organizată pe 12 rânduri a câte 15 locuri, cu circulații permietrale libere de minim 140 cm. Interiorul sălii va fi iluminat și ventilat natural prin fantele prezente pe pereții exteriori estici și vestici. La parter se vor realiza spațiile destinate artiștilor, grupurile sanitare și scena, iar la etaj se vor realiza cabinele artiștilor și dușurile.

În ceea ce privește spaţiile ce țin de derularea spectacolelor, la etaj, se va realiza și o cabină regie tehnică ce va oferi posibilitatea de vizualizare a întregii săli de spectacol. De aici se vor controla echipamentele audio-video și luminile, iar prin intermediul unei scări se poate accede la pasarelele tehnice ce permit întreţinerea și manipularea acestor echipamente.

Valoarea totală a investiției este de 9,5 milioane de lei, cu TVA, adică 1,9 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *