Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat, în cadrul unui târg organizat de Minister, ce părere are despre faptul că un kilogram de jumări costă acum 120 de lei, iar răspunsul oficialului a fost unul cel puțin… bizar.

Întrebat de un reporter cum i se pare prețul exagerat al jumărilor, ministrul a făcut referire la aspectul fizic al jurnalistului, spunând că acesta din urmă nu ar trebui să mănânce un kilogram de jumări și că 100 de grame ar fi o cantitate suficientă.

„Facem bine pentru români și o să vă dau și dumneavoastră mai puține jumări, la volumul dumneavoastră. Este un preț al interesului pentru domeniu și al respectului față de munca lor (producătorilor, n. red.). Nu e bine să luăm un kilogram, iar la dumneavoastră nu prea-i bine, la mărimea pe care o aveți, să luați un kilogram de jumări, vă ajung 100 de grame”, a răspuns Petre Daea.

Ministrul a fost prezent vineri la un târg organizat de Ministerul Agriculturii, numit „Produse românești de Crăciun în București”.

Evenimentul este organizat de MADR împreună cu Federaţia Naţională a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România (FNPPTR) în perioada 16-19 decembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Petre Daea îi ceartă pe românii care se vaită de prețul la carne: „Nicăieri în Europa nu e mai ieftin ca la noi”
Ministrul Agriculturii susţine că în România nu este cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană și îi ceartă pe cei care se vaită de prețul la carne. Petre Daea insistă chiar că poate dovedi acest lucru cui fotografii din magazinele prin care a colindat.

„Preţurile au crescut peste tot în Uniunea Europeană”, declară ministrul Agriculturii.

„Preţurile au crescut peste tot în Uniunea Europeană, şi la noi au crescut, este o realitate, dar nu este în România cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană. Dacă nu credeţi, să îmi daţi posibilitatea să vă arăt preţurile din ţările unde eu am fost şi pe care le-am fotografiat ca să fac o comparaţie”, a declarat Petre Daea.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor până la Crăciun, ministrul Agriculturii a transmis că nu sunt motive ca acestea să mai crească

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *