Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a trimis o scrisoare deschisă cancelarului austriac Karl Nehammer, prin care îl invită în România să vadă „eforturile țării mele și ale poporului meu” și îi transmite că „România și românii merită să facă parte din Schengen”. Scrisoarea a fost publicată în cotidianul austriac Die Presse, la rubrica de Publicitate.

„România și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru. Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!”, a scris Marcel Ciolacu vineri, într-un mesaj pe Facebook, unde a postat și scrisoarea publicată în Die Presse.

„Domnule Cancelar, românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei. Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România, și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *