cristian popescu piedone candidat primaria capitalei 892993 jpg

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) Cristian Popescu Piedone i-a transmis liderului PSD Marcel Ciolacu că nu intenționează să-și retragă candidatura depusă pentru Primăria Capitalei după ce PSD și PNL au rupt alianța pentru București și au decis să meargă separat cu doi candidați, Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja de la PNL.

Cristian Popescu Piedone a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, că nu își retrage candidatura pentru fotoliul de primar al Bucureștiului, fiind convins că între el și actualul primar Nicușor Dan se va da marea bătălie la alegerile din 9 iunie.

Piedone a criticat decizia PSD și PNL de a se încăpățâna să vină cu un candidat propriu și nu l-au susținut pe el, astfel încăt ”Nicușor Dan să devină istorie de la depunerea candidaturii”. Totodată, Piedone a afirmat că PSD și-a bulversat electoratul prin aruncarea în cursa pentru Primăria Capitalei a Gabrielei Firea, pe care inițial au ”aruncat-o la coșul de gunoi”.

”I-au amețit atât de tare încât sunt ca două muște pe care le pui într-un borcan, le amesteci și nu mai pot să zboare. Se bat cap în cap. Așa și cu depunerea de candidaturi. Azi s-au respins candidaturile la consiliul general ale PNL pentru că cei doi președinți ai coaliției nu au semnat listele. (…) În coaliție este o gringoladă (sic!), Băluță trebuie strângă din nou semnăturile. La București s-a rupt alinața, vă dați seama în cabina de vot. (…)

Această coaliție care dacă ar fi avut un interes așa cum spun ei să stabilizeze România au aruncat în aer administrația locală și se vede clar că există un interes. Nu poți să vii cu un candidat pe care prima dată l-ai aruncat la coșul de gunoi, să-l reșapezi și să-l arunci din nou în cursă după ce electoratul este bulversat. Și dacă aveau un interes comun, acele trei sondaje, eu, Gabi Firea și Burduja, le-am pripus de la început să facem alianță, dacă aveau înțelepciunea ieșeau cu un candidat unic și Nicușor Dan era istorie de la depunerea candidaturii”, a spus Piedone.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *