Piedone pleacă liber
Piedone

Cristian Popescu Piedone pleacă liber de la DNA după câteva ore de audiere. Primarul Sectorului 5 nu a primit interdicție de a părăsi țara și nu se află în control judiciar. El a confirmat că ridicat din avion după ce s-a anunțat o alarmă cu bombă la bordul acestuia.

Alarmă cu bombă pentru aplicarea mandatului de aducere

La ora 6:00 trupele antitero de pe Aeroportul Otopeni au înconjurat un avion Lufthansa. Printre pasageri se afla și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București. El a fost dat jos din avion și condus la sediul DNA în baza unui mandat de aducere.

Ceilalți pasageri au trebuit să aștepte până când ofițerii SRI au finalizat verificările. Ore întregi de așteptare, curse de legătură pierdute și spaimă pentru că procurorii au uitat aparent să-l citeze pe Piedone.

Cu mandat deși nu a fost citat, Piedone pleacă liber de la DNA

În fața DNA, avocatul edilului de la Sectorul 5 a spus că singurul lucru care poate să-l declare este că Piedone nu a fost citat în dosarul respectiv. Vlad Hosu s-a arătat intrigat că primarul a fost adus cu mandat de aducere deși nu a fost citat în prealabil.

Practic, procurorii au uitat să-l citeze și s-a utilizat metoda „alarmei cu bombă” pentru ca acesta să nu poată pleca din țară. În trecut și Nelu Iordache a fost „citat” la DNA prin metoda „alarmei cu bombă”.

Piedone audieri fără emoții

Cristian Popesu Piedone a stat câteva ore în sediul DNA. El nu a dat declarații, dar a spus că dosarul se referă la niște denunțuri făcute de predecesorul său, Daniel Florea. Aparent, toată aventura cu alarma falsă, cu luptătorii anti-tero de la SRI și cu mandatul de aducere au fost degeaba.

„Nu am dat astăzi nicio declarație, după studierea dosarului voi da declarații. Denunțăturul este domnul fost primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunțat singur. Probabil că s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli în Sectorul 5” a declarat Piedone la ieșirea de la DNA.

Daniel Florea încolțit în dosarul în care a făcut plângere

Denunțul lui Daniel Florea viza faptul că după trei luni de la preluarea mandatului, Cristian Popescu Piedone nu ar fi pus în aplicare o hotărâre a fostului Consiliu Local. Nu este încă foarte clar dacă la rândul său Florea pusese această hotărâre în aplicare cât încă era primar.

Piedone pleacă liber de la DNA, dar pentru Daniel Florea pot să vină vremuri grele. Fostul primar are de dat multe explicații în dosarul în care chiar el a făcut denunț.

Cu toate acestea, Lumea Politică semnala în ianuarie 2020 faptul că firma de salubrizare din Sectorul 5 era una dintre cele mai solvabile firme din România. La finele lui 2018 compania păstorită de Florea avea 46 de milioane de euro în casierie!

În 2019, Consiliul Local al lui Florea muta din pix 11 milioane de euro din conturile societății de salubrizare. Firma a fost investigată și pentru că pregătea modernizarea locurilor de joacă din Sector cu 54 de milioane de euro tot în mandatul lui Daniel Florea.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *