Plaja din Eforie va fi extinsă, după modelul celei de la Mamaia
Plaja din Eforie va fi extinsă, după modelul celei de la Mamaia Credit: captură Digi24

Plaja din Eforie va fi extinsă, după modelul celei de la Mamaia. La Eforie Sud a început montarea echipamentelor pentru extinderea plajelor, care ar urma să aibă 100 de metri lățime, înainte de finalul anului.

Unde au avut loc asemenea lucrări, turiștii se plâng că fac prea mult de la șezlonguri până la apă, iar excavațiile au avut loc mult prea aproape de buza apei, astfel că apa este adâncă și periculoasă pentru copii și cei care nu știu să înoate.

Pe plaja din Eforie Sud au fost adus mai multe conducte care urmează să fie asamblate, cu ajutorul cărora se va extrage nisip din largul mării.

În septembrie vom începe aici, apoi vom merge de-a lungul țărmului, mai spre sud. Înainte de decembrie vom termina”, spune Bennart Zijderveld, reprezentant al firmei care se ocupă de amenajarea plajei, citat de Digi24.

Nisipul care va fi pompat din largul mării va umple fâșia de plajă care acum măsoară doar 10-15 metri lățime.

Lotul Eforie are o lungime aproape de 6.000 de metri, mai exact 5.750 de metri. Se va lăți, plaja va avea o lățime de maxim 100 de metri”, explică Hristu Uzun, directorul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral).

Era plaja foarte îngustă și de-aia trebuie să o lățească. Lumea să vină în țară, să nu plece afară la mare”, spune un turist.

Și localnicii sunt încântați. „Sunt porțiuni de plajă în care eroziunea a ajuns până aproape de balustradă și prin această operațiune de lărgire a plajelor cred că nu vom avea probleme 50 de ani de acum înainte”, arată un localnic.

Proiectul de reabilitare a plajelor ajunge în total la 800 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. România va avea în plus peste 226 de hectare de plaje, de la Mamaia până la Mangalia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *