Proiectul Favorit
Proiectul Favorit: constructorul a cerut dublarea prețului!
Devizul firmei de construcții care a câștigat contractul pentru amenajarea zonei Favorit din sectorul 6 a urcat de la 54 la peste 100 de milioane de lei. Motivul: prețurile materialelor au explodat.
„Cum nu i-am putut dat banii ceruți, a părăsit șantierul”, a anunțat Primăria sectorului 6.
Drept urmare, autoritățile locale au reziliat contractul și vor relua procedura de atribuire.
„Nu avem cadru legal să-i cresc din pix bugetul și nici să mă duc să cer o asemenea creștere Consiliului Local.
Am avut două opțiuni:
(1) să ne judecăm, să pornim încă un litigiu care nu s-ar mai fi terminat în mandatul meu, în timp ce ceea ce s-a lucrat până acum s-ar fi degradat, iar proiectul ar fi fost blocat ani buni și cu pierderi mari;
(2) Să recunoaștem situația de fapt, să acționăm matur și de comun acord să reziliem contractul, după ce constructorul va fi pus lucrările în conservare, să facem o nouă evaluare și să scoatem o nouă procedură de atribuire cu noi indicatori financiari. Și să continuăm proiectul, nu să ne ascundem după procese.
Am ales a doua variantă.
Proiectul este foarte fain, va fi o construcție reprezentativă pentru #Sectorul6, dar este greu de implementat tehnic. Arhitectul a vrut să lase ceva posterității, să apară în anale, dar important este să aibă cine să îl construiască. Și acesta a fost una dintre cauzele întârzierilor. Eu aș fi ales un proiect de dimensiuni și funcțiuni similare, dar mai ușor de executat. Nu avea rost să îl schimbăm, mergem mai departe cu el”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.
Noul termen pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni de la atribuirea contractului.
Favorit a fost unul dintre cele mai mari cinematografe din Bucureşti. După anul 2000, acesta a fost închis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *