Plimbările parlamentarilor în țări exotice, sume importante
Plimbările parlamentarilor în țări exotice, sume importante

Plimbările parlamentarilor în țări exotice au fost susținute de sume importante de la buget. Sunt aproape 10 milioane de lei cheltuiți, pentru ca unii senatori și deputații să se bucure de umbra palmierilor, pe banii cetățenilor României.

Parlamentarii noștri au cheltuit sume uriașe pentru deplasări anul acesta. Și nu vorbim doar despre vizite în state occidentale, ci despre călătorii în țări exotice precum Guatemala, Rwanda, Panama și Indonezia, transmite B1TV.

Multe din deplasări au avut drept scop declarat discuții pe teme exacte, aferente comisiilor de specialitate sau înnodarea de relații de amiciție cu omologii din statele occidentale și exotice.

De altfel, Senatul a recunoscut că în anul 2022 au fost alocați 3,13 milioane de lei pentru astfel de deplasări. Și Camera Deputaților a alocat o sumă importantă pentru deplasările aleșilor, și anume 6,5 milioane de lei.

Multe călătorii au fost efectuate în Europa, iar dintre destinațiile frecventate de parlamentari pot fi enumerate Strasbourg, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dar și Belgia, la Parlamentul European, sau Republica Moldova.

Țările exotice în care au călătorit parlamentarii pe banii românilor

Însă aleșii nu s-au mulțumit cu țările în care prezența lor ar fi putut fi justificată. Sabin Sărmaș, de la PNL, președintele Comisiei de IT din Camera Deputaților, a preferat să călătorească în destinații ceva mai exotice, ca Rwanda. Acesta a petrecut 17 zile în luna iunie pentru a participa la Conferința Mondială pentru Dezvoltare în Domeniul Comunicaților. Suma totală cheltuită de Camera Deputaților pentru a această deplasare a fost de 34.000 de lei. Tot în acest an, Sărmaș a ajuns și în Japonia, tot pe banii statului.

Și America Centrală se află în topul preferințelor politicienilor români. Deputatul neafiliat Andi Grosaru, membru al Grupului minorităților, a mers cinci zile în Panama, pentru a participa la Forumul Parlamentar de Intelligence şi Securitate. Deplasarea a costat statul român 23.000 de lei.

Ștefan Mușoiu și Iuliana Scântei au mers și ei în Indonezia, timp de cinci zile, pentru a vizita grupurile de prietenie.

De departe, cea mai mare sumă cheltuită pentru o singură deplasare este cea a șefului de grup al UDMR, Csoma Botond, care a decontat 51.000 de lei pentru o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

Topul este completat de Pavel Popescu. Liberalul a mers tot pe continentul american, cu 50.000 de lei. Câte 50.000 de lei au primit și Gabriela Horga, Alexandru Muraru și Robert Sighiartău pentru o vizită în SUA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *