Actualitate

PNL conduce detașat în sondaje. La ce distanță se situează PSD în preferințele electoratului

PNL conduce detașat în ultimul sondaj realizat de INSCOP. Liberalii ar obține un procent de 38% la alegeri, în timp ce PSD ar câștiga 24% din voturile electoratului. Așa cum reieșea și din sondajele precedente, PMP și ALDE nu intră în parlament.

Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research, a oferit detalii despre ultimul sondaj realizat de institutul pe care îl conduce, cu privire la intenția românilor la alegerile parlamentare, relatează PsNews.

PNL continuă să conducă detașat cu 38%, urmat de PSD (24%), Alianța USR-PLUS (13%), PRO România (9 – 9,5%) și UDMR (5%). De partea cealaltă, PMP și ALDE nu intră în Parlament, arată studiu INSCOP.

„Am finalizat o nouă cercetare sociologică, după cea de la sfârșitul lunii mai, care este oarecum în liniile celei anterioare. Partidul Național Liberal (PNL) se situează în continuare la 38%, Partidul Social Democrat (PSD) are în jur de 24%, alianța USR-PLUS 13%, PRO România își confirmă acea creștere în jur de 9 – 9,5%, UDMR 5%, iar restul partidelor sunt sub pragul de 5% necesar intrării în Parlament”, a declarat Remus Ștefureac.

Comparat cu ultimul sondaj realizat de Inscop în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, se remarcă o creștere a Alianței USR-PLUS cu aproape 3 procente și o scădere de doar un procent a PSD.

PNL conduce detașat-sondajul INSCOP de la sfârșitul lui mai

1. PNL – 38,5%

2. PSD – 25,8%

3. Alianţa USR-PLUS – 10,2

4. ProRomânia- 9,4%

5. UDMR – 6%

***

ALDE – 3,6%

PMP – 3,5%

Când vor fi alegerile locale și parlamentare

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă seară, că alegerile locale ar putea fi organizate între finalul lunii septembrie și începutul lui octombrie iar cele parlamentare pe 6 decembrie, dacă evoluția epidemiologică o va permite.

Data avansată pentru alegerile locale este 27 septembrie.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”, a spus Ludovic Orban.

Related posts

Constantin Adamache

George Dumitrescu

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile după căderea Guvernului

Constantinescu Gabriel

PSD va dispărea până la sfârșitul anului, spune Radu Banciu. Se va dizolva după ce toți „escrocii” vor pleca

Constantinescu Gabriel

Cristina Alexandra Florea

Andreea Cristescu

PSD a validat parțial candidaturile pentru alegerile parlamentare. Coarnă și Gavrilescu ocupă poziții eligibile

Andrada Ionescu

Premierul propus de PNL este tot Ludovic Orban. Cum a reacționat Marcel Ciolacu, președintele PSD

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment