PNL conduce detașat în ultimul sondaj realizat de INSCOP cu 38%

PNL conduce detașat în ultimul sondaj realizat de INSCOP. Liberalii ar obține un procent de 38% la alegeri, în timp ce PSD ar câștiga 24% din voturile electoratului. Așa cum reieșea și din sondajele precedente, PMP și ALDE nu intră în parlament.

Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research, a oferit detalii despre ultimul sondaj realizat de institutul pe care îl conduce, cu privire la intenția românilor la alegerile parlamentare, relatează PsNews.

PNL continuă să conducă detașat cu 38%, urmat de PSD (24%), Alianța USR-PLUS (13%), PRO România (9 – 9,5%) și UDMR (5%). De partea cealaltă, PMP și ALDE nu intră în Parlament, arată studiu INSCOP.

„Am finalizat o nouă cercetare sociologică, după cea de la sfârșitul lunii mai, care este oarecum în liniile celei anterioare. Partidul Național Liberal (PNL) se situează în continuare la 38%, Partidul Social Democrat (PSD) are în jur de 24%, alianța USR-PLUS 13%, PRO România își confirmă acea creștere în jur de 9 – 9,5%, UDMR 5%, iar restul partidelor sunt sub pragul de 5% necesar intrării în Parlament”, a declarat Remus Ștefureac.

Comparat cu ultimul sondaj realizat de Inscop în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, se remarcă o creștere a Alianței USR-PLUS cu aproape 3 procente și o scădere de doar un procent a PSD.

PNL conduce detașat-sondajul INSCOP de la sfârșitul lui mai

1. PNL – 38,5%

2. PSD – 25,8%

3. Alianţa USR-PLUS – 10,2

4. ProRomânia- 9,4%

5. UDMR – 6%

***

ALDE – 3,6%

PMP – 3,5%

Când vor fi alegerile locale și parlamentare

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă seară, că alegerile locale ar putea fi organizate între finalul lunii septembrie și începutul lui octombrie iar cele parlamentare pe 6 decembrie, dacă evoluția epidemiologică o va permite.

Data avansată pentru alegerile locale este 27 septembrie.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”, a spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul