PNL se dezice de revolta de la Satu Mare unde liberalii au rupt coaliția cu UDMR

PNL se dezice de conflictul de la Satu Mare dintre organizațiile județene ale PNL și UDMR. Președintele liberal al organizației a anunțat marți că a decis ruperea coaliției de guvernare locală.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat în direct la Digi24 că structura de conducere a partidului nu a fost informată și că funcționarea coaliției la nivel central nu va fi afectată de aceste conflicte.

„Structura centrală de conducere a PNL nu a fost solicitată să aprobe și nici nu a fost informată. Este o decizie individuală a conducerii Satu Mare și în general nu intervenim în politicile locale și județene. Înțelegem din presă că UDMR își dorește a face loc Partidului Social Democrat și organizația noastră a decis retragerea din această structură. Nu există în momentul de față o poziționare în raport cu ce s-a întamplat acolo, probabil domnul Cozma va informa și va explica situația, dar vă pot asigura că funcționarea și parcursul coaliției guvernamentale nici nu este afectată de acest caz și cu siguranță nu este influențată de ce se întâmplă în plan local”, a declarat Ionuț Stroe.

Conducerea PNL Satu Mare a decis ruperea alianței de guvernare locală, marți, într-o ședință a Biroului Politic Județean. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de președintele filialei Adrian Cozma. Într-o intervenție telefonică la Digi24, liderul liberal și președintele UDMR Satu Mare, Csaba Pataki, au avut un schimb de replici.

„Ați acționat cu cheița de la Budapesta”, l-a acuzat liderul PNL, în timp ce liderul UDMR i-a spus acestuia că „s-a întors la un discurs retrograd”. În conferința de presă organizată marți dimineață, PNL a acuzat UDMR că „are dublă comandă”.

Ulterior, UDMR i-a acuzat pe partenerii de coaliţie de la PNL că susţin „o politică a dezbinării şi distrugerii”, după ce liberalii au anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *