Poluare în București. Un nivel record de poluare înregistrat în Capitală
Poluare în București. Un nivel record de poluare înregistrat în Capitală

Poluare în București. Un nivel record de poluare s-a înregistrat luni dimineață în București, iar sursa ar fi arderile de deșeuri în localitățile din jurul Bucureștiului. Inspectorii de mediu au demarat controale și recomandă bucureștenilor să nu-și aerisească încăperile până spre prânz.

Sursa poluării în București ar fi incendierile de cauciucuri, în condițiile în care există un așa numit obicei al arderii de Lăsata Secului, practicat în localități din județul Ilfov.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a recomandat bucureștenilor să nu aerisească apartamentele în această dimineață, spunând că o pot face către prânz. Poluarea a fost sesizată și de platforma privată de monitorizare a calității aerului airlive.ro.

Poluare în București. Niveluri foarte ridicate se înregistrează în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării, relatează B1TV.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat luni dimineață, că au fost verificate persoanele de la fața locului și urmează să fie date amenzi.

Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer. Valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”.

Am intervenit cu echipajele Gărzii de mediu, Jandarmerie, Poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare. Pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului În dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”, a declarat Berceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *