Predarea online a fost asigurată de mai puțin de jumătate din profesori
Predarea online a fost asigurată de mai puțin de jumătate din profesori

Predarea online a fost asigurată de mai puțin de jumătate din profesorii din acest moment, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Anul școlar 2020-2021 se va termina mai bine decât cel anterior. Consideră Cîmpeanu, sistemul e departe de o predare online eficientă, pentru că mai puțin de jumătate din profesori sunt pregătiți pentru asta

„Predarea online e total diferită. Mulţi au făcut eforturi şi acum sunt aproape de ce ar trebui să fie. Foarte mulţi, însă, sunt încă departe, deşi au făcut eforturi. Toate aceste eforturi sunt apreciate şi recunoscute pentru că am reuşit, cum-necum, să încheiem anul şcolar 2019 – 2020. Îl vom încheia şi pe acesta, mai bine decât cel de anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a mai spus că predarea online nu a ajuns încă la un nivel optim, dar măcar pandemia ne-a arătat cu adevărat că e absolut necesară digitalizarea educației. „Suntem departe de ce trebuie să fim”, a repetat acesta.

Ministrul Educației a adăugat că probabil mai puțin de jumătate dintre cadrele didactice sunt pregătite să predea online așa cum trebuie, dar asta nu e vina lor.

Tot marți seară, Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că profesorii trebuie să poarte masca de protecție la clase, iar elevii trebuie să se adreseze conducerii școlii dacă acest lucru nu se întâmplă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *