Image default
Actualitate

Președintele ASF este de miercuri Nicu Marcu. Liberalul a obținut un vot popular

Președintele ASF este de miercuri liberalul Nicu Marcu, votat de parlamentari în camerele reunite. Au fost de partea lui 340 de parlamentari, iar 20 împotrivă.

Votul pentru șefia Autorității de Supraveghere Finaciară s-a dat miercuri pentru desemnarea succesorului lui Badea Leonardo, care și-a dat demisia. Nicu Marcu a devenit, totodată, și membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF)

Președintele ASF va fi în funcție pe durata rămasă a mandatului început la data de 14 noiembrie 2018 a predecesorului său, potrivit Hotărârii Parlamentului României nr. 37/2018 privind numirea membrilor ASF. Nicu Marcu primise marţi, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat şi Camera Deputaţilor, în cadrul cărora a fost audiat, relatează PsNews

„Salut faptul că ASF, în sfârşit, după o lungă perioadă, are un preşedinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obţinut un vot covârşitor, toate partidele au decis să îl susţină. ASF avea nevoie de un şef. Sunt aproape opt luni de zile de când ASF este fără preşedinte. Lucrul acesta s-a resimţit puternic în piaţă. Sper ca din acest moment să punem punct haosului de acolo, iar noul preşedinte să preia hăţurile şi să aşeze lucrurile în ordine, pentru că sunt foarte multe situaţii în care ASF nu face ceea ce trebuia să facă, nu este deloc un arbitru, sunt situaţii în care ASF practic nu există, sunt situaţii în care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui să-i supravegheze şi să-i controleze” a declarat preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir (PSD).

Senatorul PSD a mai precizat că Marcu va fi chemat din nou la Comisia economică, după o lună, pentru a prezenta un plan de redresare a activităţii instituţiei. „Acum, că avem un preşedinte care s-a angajat să facă ordine la ASF, îi vom lăsa un termen de o lună, perioadă de graţie ca să intre în pâine, să cunoască îndeaproape problemele ASF şi după o lună îi vom solicita prezenţa la Comisia economică, să vedem cu doreşte domnia sa să îndrepte acolo, lucruri care sunt pe o pantă greşită de o bună bucată de vreme” a mai spus Zamfir.

ASF stă de multă vreme „pe un butoi de pulbere”, căci lucrurile au luat-o într-o direcţie „complet greşită, a adăugat Zamfir, referindu-se la piaţa asigurărilor de răspundere civilă, la pensiile private şi la piaţa de capital.

Related posts

Ludovic Orban: „Creșterea cu 14% a pensiilor a fost un efort uriaș pe care l-am făcut”

Andrada Ionescu

Rareș Bogdan, mesaj ferm după ce un consilier PNL a trecut de partea Olguței Vasilescu: „Cine joacă cu PSD, dispare din PNL!”

Andrada Ionescu

Cătălin Drulă, acuzații grave: „Cîțu e un zombie politic. Guvernarea nu stă într-un singur om”

Andrada Ionescu

Leave a Comment