George Scripcaru este favorit la alegerile locale din Brașov
George Scripcaru este favorit la alegerile locale din Brașov

George Scripcaru este favorit la alegerile locale din Brașov. Reprezentantul PNL a câștigat deja patru mandate. Confruntarea în alegerile locale 2020 se anunță cu reprezentantul USR-PLUS, Allen Coliban.

George Scripcaru, PNL

Din anul 2004, George Scripcaru este primar al orașului Brașov Au existat și acuzații de corupție începând cu anul 2004, de când DNA a urmărit activitatea lui Scripcaru la Primăria Brașov. Anchetele procurorilor nu s-au materilizat până acum într-o condamnare

În anul 2015, primarul Brașovului a fost reținut de DNA pentru fapte de corupție, însă instanța a refuzat arestarea lui preventivă, precizează

George Scripcaru a fost achitat de instanța de judecată în 3 dosare penale – dosarul „Skoda”, dosarul construcției din curtea Spitalului Județean Brașov și dosarul „Termoficarea”.

Înainte de alegerile locale din 2016, George Scripcaru a fost exclus din conducerea PNL Brașov și a candidat ca independent la Primăria Brașov. Deși România traversa o perioadă în care lupta anticorupție era cel mai important subiect de pe scena politică, George Scripcaru n-a avut nicio emoție pentru al patrulea mandat, câștigând cu peste 50% din voturi, relatează PsNews.

Allen Coliban, USR-PLUS

Într-un video pe Facebook, senatorul USR Allen Coliban a anunțat că va fi candidatul USR-PLUS la Primăria Brașov, la alegerile locale din 2020. Chiar dacă nu se bucură de foarte multă notorietate nici la nivel de Brașov, Coliban rămâne principalul adversar pentru George Scripcaru, în condițiile în care PSD încă nu și-a anunțat un candidat.

allen coliban

Alianța USR-PLUS are rezultate foarte bune în marile orașe din țară, iar la alegerile locale din 2020 poate obține un rezultat foarte bun în Brașov. Va fi greu pentru Coliban să-l învingă pe Scripcaru și va conta mult cum va folosi discursul anticorupție și cum vor reacționa brașovenii. La alegerile europarlamentare din 2019, USR-PLUS a obținut un rezultat mult mai bun decât PNL, cu 37,66% din voturi față de 21,93%, potrivit rezultatelor publicate pe pagina de Facebook a senatorului.

Costel Mihai, PMP

Costel Mihai, viceprimar și președinte PMP Brașov, va candida la alegerile locale din 2020, încercând să câștige Primăria Brașov. Acesta are target de cel puțin 10% în cursa pentru primărie și este foarte încrezător în șansele sale deoarece de la alegerile locale din 2016 și până în 2019 la alegerile prezidențiale, PMP Brașov aproape și-a dublat numărul de voturi obținute urcând de la 9.000 la 16.000.

costel mihai

Ce se întâmplă cu PSD, Pro România și ALDE

PSD are șanse mici la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Brașov. Faptul că nu și-au anunțat până acum un candidat arată că nu sunt siguri de șansele lor și că membrii de partid nu cred că ar putea să obțină o victorie. În luna ianuarie, presa locală din Brașov scria că senatorul Florin Orțan ar putea fi candidatul PSD la Primărie, dar de atunci n-a apărut nicio confirmare.

Nici Pro România nu s-a hotărât în privința candidatul, iar partidul condus de Victor Ponta ar vrea să mizeze pe Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Centru Brașov. Dar Pro România n-a confirmat această candidatură.

La începutul anului se vorbea și despre candidatura lui Gheorghe Ialomițianu, după ce a plecat din PNL, acuzând că Scripcaru conduce în continuare filiala partidului, potrivit presei locale. Acesta ar putea primi sprijinul celor de la ALDE, dar negocierile au fost suspendate.

Cele trei partide au oricum posibilitatea unei alianțe la nivel de Brașov, fiind singura lor șansă pentru a obține un rezultat relativ bun într-un oraș dominat de PNL și USR-PLUS. Dacă cele trei partide vor merge separat, atunci PSD nu poate să aibă nici cea mai mică speranță la victorie.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *