Prețurile gazelor naturale a scăzut până la cel mai redus nivel din toamna lui 2021. Astfel, prețul gazelor naturale în Europa, a ajuns la cea mai redusă valoare din ultimele 17 luni.

Motivul scăderii prețului este faptul că depozitele din China îi obligă pe furnizori să trimită cargourile încărcate cu gaze lichefiate spre continentul european.

Pe fondul prețurilor reduse și stocurilor mari de pe piața chineză, importatorii chinezi direcționează spre Europa livrările programate pentru lunile februarie și martie, arată B1TV.

În jurul orei 15:49, la hub-ul de gaze TTF din Amsterdam, cotațiile futures la gaze erau în scădere cu 14% până la 55,48 euro pentru un Megawatt.

În plus, temperaturile ridicate din ultima perioadă constituie un motiv pentru această scădere. Deși în perioada următoare este anunțat un val de frig, stocurile de gaze nu vor putea fi reduse.

Pentru moment nu se întrevede un sfârşit la scăderile de pe piaţa europeană a gazelor. Situaţia de panică de anul trecut a fost înlocuită de încrederea că Europa va trece de iarnă fără nicio problemă de aprovizionare”, susţin analiştii de la firma de trading Energi Danmark A/S.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *