Publicistul Ion Cristoiu a declarat că războiul dintre Rusia și Ucraina va da o lovitură puternică întregii economii a planetei, iar efectele vor fi resimțite de către toate societățile în fiecare zi.

„Tot ce se întâmplă acum este cea mai mare lovitură dată întregii economii a planetei. Efectele economice se vor de la o zi la alta și numai în Occident.

După pandemie, lumea a fost întrețesută. Lumea a fost gândită astfel. Este atât de sensibilă economia lumii că și dacă întrerupi undeva o cale ferată, da acum. Zborurile au crescut cu 40%. Acum nu se vede, dar după ce companiile își vor face bilanțul.. McDonald’s avea în Rusia peste 800 de restaurante care nu vor mai aduce profit companiei”, a spus Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina” transmisă live de Gândul.

„Marele avantaj al Rusiei este că ea nu a fost în niciun moment țară economică industrială. Ea nu a vândut nimic. Hârtia a crescut cu 50%”, a declarat Ion Cristoiu, în exclusivitate pentru Gândul.

Întrebat cum va fi afectată România de războiul din Ucraina,  IonCristoiu a răspuns: „Pot să spun de ce va fi dezastru la noi. Guvernanții noștri, împreuna cu Klaus Iohannis erau foarte veseli că sunt importanți din punct de vedere extern.

Ar fi trebuit acum coaliția sau Klaus Iohannis să îi cheme pe ei să facă pe bucăți sectoarele economice și să găsești soluții pe care să le faci pentru a nu fi afectat. Nu numai gazul. Cereale, hârtie, petrol și să încerci să găsești resurse pe plan local. Toți își vot ține resursele”, a afirmat Ion Cristoiu

Chestionat cum s-au descurcat autoritățile din România de când a început războiul din Ucraina, Ion Cristoiu a afirmat: „Au dat din coadă. Au fost foarte veseli și încântați că au trecut pe aici (înalți demnitari ai forțelor NATO n.red). Nu s-au preocupat de noi. De ce niciodată nu am cerut și noi cu Schengen-ul?”, a declarat Ion Cristoiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *