62244409
captură video/caracter ilustativ

David Petraeus, general american în retragere și fost șef al CIA, a explicat într-o intervenție la CNN cum au fost uciși înalți ofițeri ai armatei ruse de către trupele ucrainene.

Precizările sale vin după ce Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean, a transmis duminică, pe Twitter, că un al șaselea general rus a fost ucis în Ucraina, potrivit Antena 3.

„Rata mare de mortalitate în rândul ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși: generalii maiori Tușaiev, Gherasimov, Kolesnikov, Suhovețki, Mitiaev și generalul Mordvicev. Zeci de colonei și alți ofițeri”, a scris el pe rețeaua de socializare.

În acest context, David Petraeus susține că blocarea comunicării forțelor ruse de către ucraineni și lipsa de inițiativă a soldaților ruși fac ca generalii armatei ruse să fie mult mai expuși în fața forțelor ucrainene.

„Sistemul lor de comandă și control s-a stricat, comunicațiile lor au fost bruiate de ucraineni. Comunicațiile securizate nu au funcționat, au fost nevoiți să treacă la un singur canal, apoi la telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, deci nici asta nu a funcționat. Au furat telefoanele mobile ale ucrainenilor”, a explicat Petraeus, la CNN.

Potrivit acestuia, „când coloana este oprită, un general nerăbdător, care stă în spate într-un vehicul blindat, merge înainte pentru a afla ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă în rândul ofițerilor subalterni. Acesta iese descoperit, iar ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni, și pur și simplu i-au eliminat”.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *